Hakkari’de çatışma: 8 asker hayatını kaybetti, 26'sı yaralandı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK’liler arasında çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybetti, 26 asker yaralandı.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde askerlerle PKK’liler arasında çıkan çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi, 6 asker yaralandı.

Yine Hakkâri'nin Çukurca ilçesi kırsalında ise sabah saatlerinde PKK ile askerler arasında çıkan çatılmada 3 asker hayatını kaybetti, 3’ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Önceki gün de yine aynı yerde yaşanan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı. Van Çaldıran’da Cuma günü çıkan çatışmalarda 1 asker ve 1 köy korucusu hayatını kaybetmişti. Çatışmalarda yaralanan 2 korucu daha hayatını kaybetti.

Çaldıran'da devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısı 4'e yükseldi. Daha sonra Valilik 8 askerin daha hayatını kaybettiğini, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Mardin'de 3 asker hayatını kaybetti

Mardin'in Dargeçit ilçesinin girişindeki Sümer mevkiinde bulunan kontrol noktasına Cuma saat 19.10 sıralarında çıkan çatışmada 3 asker ve 3 geçici köy korucusu ile 40 yaşlarındaki sivil bir kadın yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir korucu ve iki asker kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.