Van’da Kürt tiyatro festivali

Van’da Mencel Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Birinci Mencel Tiyatro Festivali’nde 6 Kürt oyunu sahneleniyor.

K24 VAN

Van’da Mencel Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Birinci Mencel Tiyatro Festivali’nde 6 Kürt oyunu sahneleniyor.

Van Mencel Kültür ve Sanat Merkezi yaklaşık 10 ay önce işten atılan ve gönüllü tiyatrocular tarafından açıldı.

Van Mencel Kültür Sanat Merkezi sorumluları ve tiyatro oyuncuları, “toplumun bunaldığı bu dönemlerde insanların kültür ve sanatla uğraşarak vakit geçirmesi gerektiği” görüşünde.

Ayrıca Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Rojhılatlı (Doğu Kürdistan) tiyatrocular tarafından hazırlanan oyunlar da Van’daki festivalde sahne alıyor.

K24’e konuşan Mencel Kültür Sanat Merkezi sorumlusu Perinaz Delazy, toplumun sosyal sorunlardan bunaldığını belirterek şunları söyledi:

“Uzun zamandır bir festival düzenlemeyi düşünüyorduk. Çalışmalara başladığımız zaman birçok kişi bize inanmıyordu. Salonumuzun küçük olduğunu söylüyorlardı. ‘Bu şartlar altında festival düzenleyemezsiniz’ diyorlardı. Evet salonumuz küçük ama hayallerimiz büyüktür ve hayallerimiz hiçbir salona da sığmıyor.”

K24’e konuşan Tiyatro oyuncusu Fatma Kaya da, “Biz oyunlarımızla mücadele ediyoruz. Hem oyuncu hem de oyun yazarlarımızın hepsi kadınlardan oluşuyor. Bundan memnunuz. Biz bütün Kürt bölgelerinden esinlenerek oyunlar sergiliyoruz” dedi.

13 Ekim’de Mencel Kültür Sanat Merkezi’nde başlayan festivali ayın 21’ine kadar devam edecek.