Barzani haftaya Fransa’ya gidiyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, bu hafta Hollanda'yı ziyaret ederek Fransa Cumhurbaşkanı François Holand ile görüşecek. Gündemde DAIŞ ve Kürdistan'ın bağımsızlığı meseleleri var.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, bu hafta Fransa'yı ziyaret ederek Fransa Cumhurbaşkanı François Holand ile görüşecek. Gündemde DAIŞ ve Kürdistan'ın bağımsızlığı meseleleri var.

Basnews'in, Kürdistan Bölgesi Başkanlığına yakın bir kaynağa dayandırdığı haberde "Bu hafta Başkan Mesut Barzani Fransa'yı ziyaret edecek, Cumhurbaşkanı François Holand ile görüşecek" dedi.

Siyasi gözlemci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sersam Şivani konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Barzani, DAIŞ ile mücadele, Musul Operasyonu, Peşmerge ve Kürdistan Bağımsızlığını görüşecek" dedi.

"Barzani, Dış ülkelerde özellikle de Avrupa'da bir devlet Başkanı gibi karşılanıyor diyen Şivani, "Artık Koalisyon Güçleri ve Avrupa ülkeleri Ortadoğu'nun huzur için Kürdistan Devleti'nin kurulması gerektiğine inanıyor" diye konuştu.

Şivani, şunları söyledi: "Barzani dış ülkelerde özellikle Avrupa'da Devlet Başkanı gibi karşılanıyor, DAIŞ ile savaşta aktif bir Devlet Başkanı. Bu görüşme, Başkan Barzani'nin son iki yıl içinde Fransa Cumhurbaşkanı ile üçüncü görüşmesi olacak.”