Mesut Barzani Elisse Sarayı’nda!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşüyor. Ele alınacak konular...

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşüyor. Görüşmeye Fransa heyetinden Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’ın yanısıra Kürt dostu olarak bilinen eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de katılıyor.
Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Fransa'nın diplomatik, askeri ve kültürel konular ele alınacak. Başkan Barzani'nin bağımsızlık konusunu da gündeme getirerek, Fransa Cumhurbaşkanı'nın fikri alınması bekleniyor.
Kürdistan Bölgesi ile tarihi ve güçlü ilişkileri bulunan Fransa’nın eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Avrupa'da etkili Kürt dostu bir siyasetçi olarak biliniyor. Kürdistan Peşmergeleri'nin Saddam ile savaştığı dönemde Kürdistan dağlarına giden Kouchner, Peşmergeleri tedavi etmişti.
Fransa'nın Eski Cumhurbaşkanı Fransuva Mitterand ve eşi Danielle Mitterrand da, Irak'ı yöneten BAAS rejimine karşı Kürtleri korumak için uçuşa yasak bölgenin oluşturulması, Batı güçlerinin Kürtleri desteklemesi için çalışmış ve bu yönde baskı oluşturmuştu.