K24 ÖZEL - YPG: ABD’nin gözlem noktalarında biz de olacağız

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, ABD'nin Batı Kürdistan (Rojava) ve Türkiye sınırındaki önemli yerlerde gözlem noktaları kuracağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, ABD'nin Batı Kürdistan (Rojava) ve Türkiye sınırındaki önemli yerlerde gözlem noktaları kuracağını söyledi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis , üç gün önce Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nın (TSK) karşı karşıya gelmemesi için Rojava’nın kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kuracaklarını açıklamıştı.

K24’e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, YPG’nin ABD ve DAİŞ’e karşı mücadele eden uluslararası koalisyon ile stratejik anlaşmalarının olduğunu ifade ederek, “Bu stratejinin amacı, DAİŞ’in bitirilmesiyle birlikte başta kuzey Suriye daha sonra Suriye’nin tamamının huzura kavuşmasıdır” dedi.

Yeni Suriye’nin inşası için böyle adımların atıldığını belirten Nuri Mahmud, “ Biz DAİŞ’e karşı operasyon düzenlendiğimizde Türkiye de bize karşı saldırı düzenledi. Bunun için DAİŞ’e karşı saldırılarımızı iki kez durdurduk. Bizim DAİŞ’e karşı düzenlediğimiz operasyonlar kesintiye uğramasın diye ABD’de bu gözlem noktalarını kuruyor” ifadelerini kullandı.

Mahmud, ABD’nin kuracağı gözlem noktalarında ABD askeriyle birlikte YPG’nin de olacağını söyledi.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'nin kuzey sınırında gözlem noktaları kurma planından duydukları rahatsızlığı ABD'li muhataplarıyla paylaştığını belirterek, "Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceğini düşünüyorum" demişti.