Müslim: ÖSO ve DAİŞ arasında fark yok

Müslim, Celabrus operasyonu olmasaydı Celabrus -Rakka koridorunun kapanmış olacağını belirterek, koridorun hala açık olduğunu ifade etti. DAİŞ ile ÖSO arasında bir fark olmadığını söyleyen Müslim, Türkiye'nin hala DAİŞ'i desteklediğini ifade etti.

PYD Başkanı Salih Müslim, "Türkiye, Celabrus -  Rakka hattı kesilmesin diye Suriye'de bulunuyor" dedi.

Türkiye'nin Celabrus'a girmesi ve ÖSO'yu destekleyerek Suriye'nin kuzeyinde ilerlemesini değerlendiren Müslim, Celabrus operasyonunun DAİŞ'le mücadele için yapılmadığını, belirterek, “Çünkü gerçekler ortada. Bu güne kadar ortaya koyduğumuz belgelerde her şey açık olarak görülüyor. Türkiye, DAİŞ hezimete uğradığı için Cerablus’a girdi. Yoksa Cerablus ile Rakka arasındaki koridor kapanacaktı. Türkiye bunu önlemek için bölgeye girdi” iddiasında bulundu.

Evrensel Gazetesi'ne verdiği demeçte, Cerablus - Rakka koridorunun halen açık olduğunu belirten Müslim, DAİŞ ve ÖSO arasında bir fark olmadığını ifade ederek,“DAİŞ kıyafet değiştirdi, Nusra oldu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) oldu. ÖSO, DAİŞ’in kopyası. Aynı düşünce, aynı kafa kesme söz konusu. İkisi de Selefi-cihadi düşünceyi savunuyor. DAİŞ militanları Türkiye'ye hala girip çıkabiliyorlar” dedi.

 YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekildiğini söyleyen Müslim, "YPG ve ABD arasında birlikte DAİŞ’e karşı mücadele etme anlaşması var. Bu durumda bazı bölgelerde YPG çekilmek istese de ABD istemez. Halen Minbic başta olmak üzere bir çok yerde DAİŞ’e karşı birlikte savaş devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri zaten uluslararası koalisyonla beraber çalışıyor. Bunlar, DAİŞ’la mücadelede bundan sonra da beraber çalışmaya devam edecekler. Bu nedenle çekilme konusunda asıl kararı yerel meclisler veriyor. Cerablus’un hem askeri hem de sivil meclisi var. Bu nedenle asıl belirleyici olan meclislerdir. Ateşkes kararı da Türkiye ile Cerablus Meclisi arasında sağlanmıştı” dedi.