Başkan Barzani, Kuveyt Emiri ile görüştü

Başkan Mesud Barzani körfez ülkelerini ziyareti kapsamında Kuveyt’e giderek Emir Şeyh Sabah El Ahmed ile bir araya geldi.
kurdistan24.net

HABER MERKEZİ

Başkan Mesud Barzani körfez ülkelerini ziyareti kapsamında Kuveyt’e giderek Emir Şeyh Sabah El Ahmed ile bir araya geldi.

Başkan Mesud Barzani’nin resmi sitesinde yer alan habere göre, Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Azad Berwari’nin de aralarında bulunduğu beraberindeki heyetle birlikte Kuveyt’te temaslarda bulundu.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya gelen Başkan Barzani, Irak ve bölgedeki siyasi gelişmelerin yanı sıra Kürdistan ile Kuveyt arasındaki ikili ilişkileri görüştü.

Erbil ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin vurgulandığı görüşmede, Irak’ta kurulan yeni hükümet de masaya yatırıldı.

Kuveyt Emiri ile görüşmesinin ardından Başkan Barzani, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Nasır Sabah El Ahmed ile bir araya geldi.

Son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Kürdistan ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Başkan Barzani’nin görüştüğü bir diğer isim de Kuveyt Para Fonu Başkanı Şeyh Cabir El Ahmed oldu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Irak’ın başkenti Bağdat’a, ardından da Necef’e giden Başkan Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid ile bir araya gelmişti.