Ankara'da yoğun diplomasi trafiği

NATO Genel Sekreteri, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon üyesi bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve AB bakanı ile görüşecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'la görüştü.

15 Temmuz darbe girşimine değinen Stoltenberg, darbe girişimi gecesi halkın gösterdiği direnişi övdü.

"Türkiye'nin, Avrupa ve bulunduğu bölgenin istikrar ve güvenliği açısından vazgeçilmez olduğunu" söyleyen Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girşimi için de, "Bir NATO müttefikinin demokrasisine yapılmış her saldırının, ittifakın temellerine yapılmış bir saldırı olduğunu" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ilk kez Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Stoltenberg'in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Stoltenberg, Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım ve Savunma Bakanı Fikri Işık ile de bir araya gelecek.

Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi İtalyan Federica Mogherini ve AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon üyesi Avusturyalı Johannes Hahn da bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.