Rojava'da "zorunlu askerlik" çatışması!

Halk Savunma Birliklerine (YPG) bağlı kalabalık bir güç, zorunlu öz savunma görevlerini yerine getirmeleri gerekçesiyle Dêrik’e bağlı Bana Şikeftê köyünde yaşayan gençleri alı koymak isterken çatışma meydana geldi.

Halk Savunma Birliklerine (YPG) bağlı kalabalık bir güç,  zorunlu öz savunma görevlerini yerine getirmeleri gerekçesiyle Dêrik’e bağlı Bana Şikeftê köyünde yaşayan gençleriaskerliğe göndermek isterken çatışma meydana geldi.

26 araçlık çoğu Arap yaklaşık 400 kişilik bir güçle Bana Şikeftê köyüne gelen YPG savaşçıları, Özerk Yönetim tarafından zorunlu hale getirilen “öz savunma (askerlik)” görevini yerine getirmeleri gerekçesiyle yaşı gelmiş gençleri askerliğe göndermek istediği sırada köylülerle meydana gelen arbede çatışmaya döndü.

Edinilen bilgilere göre çıkan çatışmada, Hasan Ramazan Şahin, Hasan Abdulkadir Hasan ve Yusuf Nezir Hasan adlı üç köylü yaralanırken Omer Yusuf Muhammed, Cewad Hesen İsmail ve Süleyman Xencer adlı üç genç de YPG güçleri askerliğe gönderilmek üzere götürüldü.

Gençler alındıktan sonra çekilen YPG güçlerinin ardından bu sefer Asayiş güçlerinden bir ekibin aynı gerekçeyle Bana Şikeftê köyüne yakın Giresor köyüne doğru ilerlediği öğrenildi.