Rojava- ENKS’den bayramın birinci gününde grev

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS), Kurban Bayramı’nın birinci gününde açlık grevine gidiyor.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS), Kurban Bayramı’nın birinci gününde açlık grevine gidiyor.

ENKS Kamışlo Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, ENKS bünyesindeki partilerden Kurban Bayramı’nın birinci gününde, (12 Eylül Pazartesi) Özerk Yönetim ve güdümündeki Rojava Asayişinin Rojava’daki uygulamalarını protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamaları istendi.

“Ses verin!”

Asayişin, siyasi aktivist ve şahsiyetleri tutuklamaya devam ettiği ve bu uygulamalara karşı siyasi tutumlarının devam edileceği bildirilen ENKS açıklamasında, Kürdistani oluşum ve güçler, Özerk Yönetimin Kürt çıkarlarına karşı uygulamalarına bir sınır koyulması adına tepki dile getirmeye çağırıldı.  

Erbil ve Duhok anlaşmaları hayata geçirilsin

Öte yandan açıklamada, ENKS ile Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) arasında Duhok ve Erbil’de varılan anlaşmanın bir an önce hayata geçirilmesi için Kürdistani taraflardan baskı kurması istendi.

Grev ENKS ofisinde

Açıklık grevine ilişkin detayların da paylaşıldığı ENKS açıklamasında, “Açlık grevi, Kamışlo’daki Hizam Caddesi üzerinde bulunan ENKS ofisinde saat 10.00’dan itibaren başlayacaktır.” denildi.

PYD’ye bağlı Rojava Asayişi, son zamanlarda Rojava’da çok sayıda ENKS bünyesindeki parti yöneticilerini alıkoydu ve çoğu henüz serbest bırakılmadı.