DSG’den operasyon açıklaması: Karşı koyarız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Fırat’ın doğusuna harekat başlatacaklarını duyurmasının ardından, Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) “Karşı koyacağız” açıklaması yapıldı.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Fırat’ın doğusuna harekat başlatacaklarını duyurmasının ardından, Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) “Karşı koyacağız” açıklaması yapıldı.

Reuters ve El Mayadin televizyonuna konuşan DSG komutanı Mazlum Kobani, Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna girmesi durumunda güçlerinin bölgeyi savunmaya hazır olduğunu ve karşı koyacaklarını söyledi.

Mazlum Kobani, "O noktaya gelinene dek bundan vazgeçirmek için diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Washington'ın Türkiye'nin harekatını önlemek için ciddi girişimlerde bulunduğunu, ama ABD çabalarının daha da artırılması gerektiğini dile getiren Kobani, Türkiye'nin harekatı yüzünden DSG'nin DAİŞ’le savaşamayacağını ve silahlı grupların Suriye'nin doğusunda yeniden güçleneceğini belirtti.

Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Türkiye temaslarına da değinen Kobani, "Türklerin saldırılarının DAİŞ’le yaptığımız savaşa darbe indireceğini ve ABD ile aramızdaki bütün ortak çalışmaları boşa çıkaracağını Jeffrey gayet iyi biliyor” şeklinde konuştu.

DSG’nin DAİŞ’le mücadele ettiğini sözlerini yineleyen Mazlum Kobani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Türkiye saldırırsa, Halk Savunma Birlikleri (YPG) sınırları korumaya ve kendi ailelerini savunmaya gitmek zorunda kalır. Ama onlar olmadan DAİŞ’le savaş imkânsız.”

Erdoğan, önceki gün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde “Fırat'ın doğusu ile ilgili ikazlarımızı yaparken aynı zamanda hazırlıklarımızı da tamamladık. Harekata birkaç gün içinde başlayacağız” demişti.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Suriye sınırına tank sevkiyatı yapılmıştı.

Dün gece de Türkiye’ye ait savaş uçakları, Şengal ve Qereçox dağlarındaki PKK mevzilerini bombaladı.