Öcalan: Türkiye Barzani’nin talebi üzerine izin verdi

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye’nin, Başkan Mesut Barzani’nin talebi üzerine Öcalan’ın ailesiyle görüşmeye izin verdiğini öne sürdü.

Kürdistan İşçi Partisi (PKK)  lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye’nin, Başkan Mesut Barzani’nin talebi üzerine Öcalan’ın ailesiyle görüşmeye izin verdiğini öne sürdü.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın uzun bir zamandan sonra aile fertleriyle görüşmesine izin verilmesini K24’e değerlendiren Osman Öcalan, Başkan Mesut Barzani’nin Ankara’ya yaptığı son ziyaretinde, Türkiyeli yetkililere çözüm sürecinin yeniden başlamasını önerdiğini bildirerek yine Barzani’nin talebi üzerine Abdullah Öcalan’ın Kurban Bayramı vesilesiyle aile bireyleriyle görüşmesine izin verildiğini ifade etti.

Öcalan şöyle konuştu: “Başkan Barzani Ankara’ya yaptığı son ziyaretinde, Türkiyeli yetkililere çözüm sürecinin yeniden başlamasını önerdi. Sayın Barzani’nin ziyaretinin Sayın Öcalan’ın (Abdullah) ailesinin kendisini ziyaret etmesine izin verilmesi üzerinde etkili olduğu kanaatindeyim ve bunun, barış projesinin yeniden Türkiye gündemine ve Kuzey Kürdistan gündemine girmesi için atılan bir ön adım olduğuna inanıyorum.”

Öcalan’ın görüşüne izin verilmişti

Kurban bayramı dolayısıyla 14-18 Eylül tarihleri arasında hapiste bulunanlara verilen açık görüş iznine Öcalan'da dâhil edildi. Bu kapsamda Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ile 14-18 Eylül tarihleri arasında bir görüşme yapacak.  Öcalan son olarak 29 Nisan'da bir heyetle görüşmüştü. Ondan sonra herhangi bir görüşmesi olmamıştı.