Cephedeki Peşmerge'den çağrı: Kürdistan'ın bağımsızlığını savunun!

Bayramın birinci gününde K24 TV cephede bulunan Peşmergeleri ziyaret ederek duygularını ekrana taşıdı.

Bayramın birinci gününde K24 TV cephede bulunan Peşmergeleri ziyaret ederek duygu ve düşüncelerini ekrana taşıdı. Siyasilere çağrıda bulunan bir Peşmerge, "Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan etsin, gerçek dava olan Bağımsızlığı savunmalarını istiyorum" sözleriyle çağrıda bulundu. 

Cephedeki Kürdistan Peşmergeleri bayram mesajlarında Kürtleri kendi evi içinde birlik olmaya, ayrılığa düşmemelerini, asıl hedef olan bağımsızlık için çalışmaya çağırdı.

Cephedeki bir Peşmerge konuşmasında "Siyasilerin bu bayramı şehit yakınlarının yüreğini su serpmesi, onları hoşnut etmelerini" istiyorum dedi.

Bir şehit yakını ise "Siyasiler işbirliği yapsın, ayrılığa düşmemesin, Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan etsin, gerçek dava olan bağımsızlığı savunmalarını istiyorum" dedi.

"Bir Peşmerge olarak canımla, silahımla zafere kadar ülkemi savunacağım" diyen başka bir Peşmerge de "Başkanımızın (Barzani) kapı kapı, şehir şehir, devlet devlet bu kazanımlarını hedefe ulaştırmak için çalıştığını görüyoruz. İnşallah bğımsızlığı ilan etmemiz yakındır. Bu savaşın sonuna kadar kanımızla mücadeleye hazırız!" şeklinde konuşarak bağımsızlık vurgusu yaptı.