Siyasi tutsakların yakınlarından PYD ve Rejim'e çağrı!

Babası siyasi faaliyetlerinden dolayı Özerk Yönetim asayişi tarafından tutuklanan bir vatandaş da şu şekilde konuştu;

8 ayrı Kürt partisinden oluşan Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), bugün Batı Kürdistan'ın (Rojava) Qamişlo Kenti'nde Özerk Yönetim'in Kürt siyasetçileri tutuklamasını protesto etmek için açlık grevi başlattı.

ENKS yönetiminden Şemdin Nebi, K24'e yaptığı açıklamada Özerk Yönetim ve Suriye rejimin tutukladığı siyasetçileri bırakmalarını istedi. 

Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Başkanı Suud Mela, PYD'ye yaptığı çağrıda ENKS yöneticileri ve diğer siyasetçilerin derhal serbest bırakmasını istedi.

Oğlu PYD asayişi tarafından tutuklanan bir vatandaş K24'e şöyle konuştu;

"Abdulmelek ve tüm arkadaşlarının şimdi zindandan çıkarılmasını istiyorum. Amude'de arkadaşları ile beraber olmasını, beraber oturmalarını, mutlu bir şekilde bayramlaşmalarını, ailesi ve çocuklarının da mutlu olmasını istiyorum" dedi. 

Babası siyasi faaliyetlerinden dolayı tutuklanan bir vatandaş da şu şekilde konuştu;

"Babam kaç aydır asayiş zindanında, babamın bir suçu da yok. Kendisinden haber de almıyoruz, sağlık durumunu bilmiyoruz. Bize destek vererek asayişe baskı yapmalarını istiyoruz."

ENKS'nin siyasi tutsakların bırakılması için başlattığı açlık grevi bugün Qamişlo'nun yanı sıra Rojava'nın bir çok kasaba ve köyünde de gerçekleştirildi.