Liverpool zirveye iyice kuruldu

Liverpool, Premier Lig'in 19’uncu haftasında Newcastle United'ı 4-0 mağlup etti ve liderliğini perçinledi.

HABER MERKEZİ

Liverpool, Premier Lig'in 19’uncu haftasında Newcastle United'ı 4-0 mağlup etti ve liderliğini perçinledi.

Liverpool, Premier Lig'in 19’uncu haftasında Boxing Day'de Newcastle United'ı ağırladı. Anfield'da oynanan mücadelede Liverpool, Lovren, Salah, Shaqiri ve Fabinho'nun golleriyle 4-0'lık galibiyete ulaştı.

Haftaya lider giren Liverpool, Manchester City'nin Leicester City'ye 2-1 mağlup olmasının üstüne Manchester ekibiyle arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Liverpool, 11’inci dakikada bu baskının meyvesini aldı. Lovren, Newcastle United savunmasından seken topu yarım voleyle mükemmel tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Tıpkı ilk yarı gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi, 46’ncı dakikada Mohamed Salah'ın ceza sahasında yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Penaltıda da topun başına geçen Mısırlı yıldız, takımını rahatlatan golü kaydetti.

Son haftaların yıldızı  Xherdan Shaqiri, karşılaşmanın 79’uncu  dakikasında sahneye çıktı. Organize bir atakta topu kale ağzına kadar getiren Liverpool'da 3’üncü  golü atan isim Shaqiri oldu.

Karşılaşmanın sonucunu belirleyen gol, Fabinho'dan geldi. Kornerde ön direkte çok iyi yükselen Fabinho, takımını 4-0 öne geçirdi.