Minbic Askeri Meclisi: Anlaşma sağlanırsa Şam’la çalışırız

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ardından tüm güçlerin Minbic’e saldırmak için hazırlık içinde olduğunu belirterek, “Anlaşma olursa Şam’la çalışmaya hazırız” dedi.

K24 - MİNBİC

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ardından tüm güçlerin Minbic’e saldırmak için hazırlık içinde olduğunu belirterek, “Anlaşma olursa Şam’la çalışmaya hazırız” dedi.

K24’e konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Türkiye, El Nusra ve DAİŞ’in Minbic yakınlarına güç yığdığını ve saldırı için hazırlandıklarını söyledi.

Daha önce Minbic’den uzaklaşan Şam güçlerinin eski noktalarına geri döndüğünü belirten Derviş, “Rejime bağlı güçler Afrin’e saldırıdan sonra çekilmişlerdi. Şimdi yine eski noktalara yerleştiler” ifadelerini kullandı.

Minbic Askeri Meclisi’nin kenti savunmak için teyakkuzda olduğunu belirten Derviş, “Şimdi durum normal ancak herhangi bir saldırı olursa kenti savunmaya hazırız” dedi.

Arimah köyündeki duruma da değinen Derviş, “Bundan bir yıl önce Rusya ve rejim güçlerinin noktaları vardı. Şimdi yine Rusya’nın gözetiminde bizim ve rejim güçlerinin noktaları var” şeklinde konuştu.

Şam’la şimdiye kadar herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını belirten Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü, “Siyasi taraflar Rusya ve rejimle görüşmeleri sürdürüyorlar. Bir anlaşma sağlanması durumunda Şam’la birlikte çalışmaya hazırız” dedi.