DSM: Suriye hükümet güçleri Minbic cephe hattında

İlham Ehmed, Associated Press'e (AP), Suriye hükümet güçlerinin Minbic cephesinin ön hatlarına ulaştığını, ama henüz kente girmediğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Associated Press'e (AP), Suriye hükümet güçlerinin Minbic cephesinin ön hatlarına ulaştığını, ama henüz kente girmediğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) davetine üzerine Suriye hükümet güçlerinin Minbic'e vardığı, ama şimdilik cephe hatlarında beklediği ifade edildi.

Sputnik'in aktardığına göre AP, DSG'nin siyasi kolu Demokratik Suriye Meclisi'nin (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed'e dayanarak, Suriye hükümet güçlerinin Minbic cephesinin ön hatlarına ulaştığını duyurdu.

ABD güçlerinin henüz çekilmediğini ve Minbic'in içi ile Türkiye destekli ÖSO'nun varlığından ötürü gergin olan ön hatlarında devriye gezdiğini aktaran Ehmed, ABD'nin tamamen çekilmesi durumu hakkında Rusya ve Suriye hükümetiyle bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

DSM Yürütme Kurulu Başkanı "Amaç, Türkiye'nin saldırısını savuşturmak. Eğer Türkiye saldırı için Kürt savaşçıları gerekçe gösteriyorsa onlar da mevzilerini Suriye hükümetine devreder" diye konuştu.

Suriyeli muhaliflerin İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye hükümet güçlerinin 300'den fazla mensubunun kentin eteklerine ulaştığını ve Minbic ile daha batıda ÖSO'nun bulunduğu bölgenin tam arasında konuşlandığını söyledi.

Öte yandan Uluslararası Koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada, Esad rejimine bağlı güçlerin Minbic'e girdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.