Peşmerge Komutanı: Tüm dünya bilsin ki...

K24 TV ekibi bayram boyunca Peşmerge ile cephede kalmaya devam ediyor. Kendilerini yalnız bırakmayan K24 ekibine teşekkür eden Peşmergeler önemli mesajlar verdi.

K24 TV ekibi bayramda Peşmerge ile cephede kalmaya devam ediyor. Kendilerini yalnız bırakmayan K24 ekibine teşekkür eden Peşmergeler önemli mesajlar verdi.

K24'ün Keskê Cephesi muhabiri Mesut Muhammet, "Cephedeki Peşmerge'nin Bayramdaki durumunu öğrenmek için sabahtan beri cephe cephe, Peşmerge ile omuz omuza durmaya devam ediyoruz" dedi. 

K24'e konuşan Keskê Bölgesi Genel Komutanı Macit Sindi yaptığı konuşmada halkın bayramını kutlayarak şöyle dedi;

"K24'e teşekkür ederiz, gerçekten bizi savaş durumunda dahi yalnız bırakmadı, omuz omuza ilerledik.  Özellikle değerli Başkan Mesut Barzani'nin bayramını kutluyoruz, Peşmerge ailelerine, tüm Peşmerge ve tüm Kürdistan halkının bayramını kutluyoruz. Peşmerge bu savaş cephelerinde, Kürdistan halkının huzur ve güven içinde bayram ve faaliyetlerini sürdürmesi için tüm hayatını adadı. DAİŞ bizimle savaşamıyor artık, saldırı durumundan, savunma durumuna geçmiş bulunmakta. O kadar zayıfladılar ki ancak uzaktan top atışları yapabiliyorlar. Tüm dünya bilsin ki Peşmerge, Arapların yaşadığı bu bölgede tüm halkı koruyor, DAİŞ şimdi bile fark gözetmeksizin top atışları ile ayırım yapmadan halkı öldürüyor, sivil halkı hedef alıyor. Geçtiğimiz gün çok sayıda Arap çocuğu  top atışları ile öldürdü. Herkes şunu bilsin ki, Peşmerge tek bir karış Kürdistan toprağı kalmayıncaya dek Başkan Barzani'nin mesajına bağlılık andı içmiştir."

Kardeşi şehit olan bir Peşmerge ise şöyle konuştu;

"Şehit ailelerinin, Başkan Barzani'nin bayramını kutluyorum. Şehit bir Peşmergenin abisi olarak bayramımı cephede geçirmek için başvuruda bulundum ve bayrama iki gün kala buraya geldim."

Kendilerini yalnız bırakmadığı için K24'e teşekkür eden bir Peşmerge'de şu ifadelere yer verdi;

"Şehit ailelerine söz veriyoruz! Bedenimizde bu kan dolaştığı sürece ülkemizi vatanımızı koruyacağız."