Vizrt Animasyon yarışması birincisi K24'ten

Dereceye giren eserler IBC 2016'de Vizrt standında özel bir ekranda sergileniyor.

Her yıl düzenlenen uluslararası Viz Sanat Animasyon (Vizrt) Hikâye Dizayn yarışmasında yılın birincisi K24'ten Ali Qaisar oldu. Dereceye giren eserler IBC 2016'de Vizrt standında özel bir ekranda sergileniyor.

Vizrt, Viz Sanat Animasyon Hikâye Dizayn yarışmasının üç kazananını açıkladı. Viz Sanat, hikâye tasarımına uyarılması için yapılan çağrıya dünyanın her yerinden katılım gerçekleşti. Birçok animasyon arasından birinci, ikinci ve üçüncüler belirlendi.

2016 Vizrt Tasarım Yarışması kazananı, “Bir Adamın Hikâyesi” adlı animasyon hikâyesiyle Erbil merkezli K24'ün Pakistanlı çalışanı Ali Qaiser oldu.

Yarışmanın birincisi Ali Qaiser yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Ben aslen Pakistanlıyım ve beni Vizartz Grafik Designer yarışmasına hazırlayan 13 yıllık deneyimim ve Pakistan’daki hayatımdır. Daha önce Pakistan, Dubai gibi yerlerde televizyon kanallarında çalıştım ve bunun neticesinde Erbil Merkezli K24'te çalışmaya başladım. Bu bir yıllık K24 tecrübesi benim için oldukça önemli çünkü HD bir televizyon ve son teknoloji ile donatılmış iyi bir kanal.”

Yarışmada ikincilik sırasını “Okyanus Sağlığı” adlı görsel efekt çalışmasıyla İngiliz yarışmacı Taylor Stuart aldı.

 Üçüncülüğü Kanadalı katılımcı Bernard Lonescu aldı. Lunescu, “Everst Dağı” çalışması ile üçüncülüğü elde etti.

Vizrt Tarasım, yarışmanın gelecek yıllarda da devam edeceğini aktarırken, yarışmayı birincilikle bitiren yarışmacıya bir adet Apple saat hediye etti. Yarışmanın ilk üç kazananının yaptıkları işler vizirt.com tarafından desteklenecek, sosyal medya kanallarını kullanabilecekler.

Aynı zamanda her katılımcı bir Vizist sırt çantası ve “En iyi Dizayner Sertifikası” kazanama şansı yakalayacak. Bu sertifika dâhilinde bir yıllık Vizirt Eğitim sertifika programına katılım bursu alabilecek.