Obama temsilcisinden Kürt partisine anlamlı telefon

Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken'in ziyaretini iptal etmesi ardından parti yöneticisini arayan Brett McGurk...

Obama'nın özel temsil Brett McGurk, Talabani liderliğindeki KYB'li yöneticisi Mele Bahtiyar'ı arayarak "Washington'a göre KYB'nin iç sorunları önemlidir" dedi.

KYB'li Yönetici Mele Bahtiyar'ın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken kendilerini ziyaret edecekti. Fakat daha sonra bu ziyaret iptal edildi.

Ziyaretin iptal sebebi KYB yönetimindeki çatlak.

Geçtiğimiz günlerde Kürdistan'ın etkin partilerinden Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmen iki kanada ayrıldı. "Karar Merkezi"ni ilan eden Kosret Resul ve Berhem Salih'in başını çektiği kanat ve Celal Talabani'nin eşi Hiro İbrahim ile Mele Bahtiyar'ın başını çektiği kanat, "Bağımsızlık, petrol, İran, Türkiye ve Bağdat" konularında anlaşamadıkları için ayrı hareket etmeye başladı.

Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken'in ziyaretini iptal etmesi ardından KYB yöneticilerinden Mele Bahtiyar'ı arayan Brett McGurk "Amerika KYB içindeki sorunlara hassas yaklaşıyor, parti içindeki sorunların çözülmesi bizim için önemlidir" dedi.