ABD eski Büyükelçisi'nden, PYD'ye gözaltı sorusu

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS), gözaltındaki üyelerinin serbest bırakılması için başlattığı açlık grevi devam ediyor.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS), gözaltındaki üyelerinin serbest bırakılması için başlattığı açlık grevi devam ediyor.

PYD tarafından tutuklanan ENKS üyelerinin serbest bırakılması ve siyasi partilerin faaliyetlerinin yasaklanmasına tepki göstermek amacıyla 12 Eylül'de ENKS üyeleri tarafından, Kamışlo, Derik ve diğer bazı kentlerde başlatılan açlık grevi, 7. gününe girdi.

Greve katılan 4 kişinin sağlık durumunun kötüye gittiği söylenirken, geçtiğimiz günlerde greve yönelik bir açıklama yapan ENKS üyeleri Avrupa Parlamentosu ve uluslararası kamuoyuna seslenerek, PYD'nin gözaltına aldığı siyasetçileri serbest bırakması için baskı kurulmasını istemişti.
Bazı aktivistler yapılan çağrıya cevap vererek, ilgili taraflara bir an önce tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Öte yandan, ABD’nin Suriye eski Büyükelçisi Robert Ford, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Rojava Asayişi tarafından tutuklu siyasetçilerin sayısına ilişkin bilgi sahibi olmak istediğini belirtti. 
Kantonlarda daha önce yapılan açıklamalara göre siyasetçi ve aktivistlerin gözaltına alınması veya tutuklanması yasak olmasına rağmen, PYD tarafından şimdiye kadar 37 ENKS yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı.