Kürdistan Bölgesi Başkanı ne zaman seçilecek?

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçiminin içerisinde bulunduğumuz ayın sonunda gerçekleşeceği belirtildi.

K24 - ERBİL

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçiminin içerisinde bulunduğumuz ayın sonunda gerçekleşeceği belirtildi.

Kürdistan Demokrat Partili (KDP) Kürdistan Parlamentosu Üyesi Zana Mela Halid K24’e yaptığı açıklamada, Mart ayının sonunda Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın seçileceğini, Nisan ayının başında da Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın başbakan adayına hükümet kurma görevini vereceğini söyledi.

Zana Mela Halid, Mart ayının sonuna kadar Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Yasası’yla ilgi düzenlemenin gerçekleştirip başkanın da seçileceğini kaydederek, “Kürdistan Bölge Başkanı seçildikten sonra Nisan ayının başında başbakan adayına kabineyi kurma görevini verecek. Nisan ayının sonuna kadar yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili sorunların da sona ermesi bekleniyor” dedi.

Kürdistan hükümetinin kurulması için öncelikli adım olarak Kürdistan Bölge Başkanlığı Yasası’nın güncellenip aktif hale getirilmesi ve Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın seçilmesi gerekiyor.

Kürdistan Parlamentosu’nun önümüzdeki hafta Kürdistan Bölge Başkanlığı Yasası’nı güncelleyip aktif hale getirmek için yoğun bir mesaiye gireceği belirtiliyor.

30 Eylül 2018’de gerçekleştirilen Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde KDP, 45 sandalye kazanarak 1’inci parti olurken, KYB, 21 sandalye ile 2’nci, Goran ise 12 sandalye ile 3’üncü parti olmuştu.

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan KDP, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için Neçirvan Barzani’yi aday gösterirken, Başbakanlık için de Mesrur Barzani’yi aday göstermişti.