HASEKE - Kampta 4 ayda 207 çocuk öldü

Batı Kürdistan’nın (Rojava) Haseke kentinin doğusunda bulunan Hol Sığınmacı Kampı’nda son 4 ay içerisinde 207 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Batı Kürdistan’nın (Rojava) Haseke kentinin doğusunda bulunan Hol Sığınmacı Kampı’nda son 4 ay içerisinde 207 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye ve Iraklı göçmenlerin yanı sıra Bağoz’un kurtarılmasıyla birlikte DAİŞ'lilerin ailelerinin de yerleştiği Hol Kampı’nda kalanların sayısı 70 bini geçti.

Kamp yönetimi, uluslararası yardım örgütlerinin artan sayı karşısında sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yapıyor.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, aralarında DAİŞ’li ailelerinin de bulunduğu Hol Kampı’nda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 70 binden fazla kişi, zor koşullarda hayatını sürdürüyor.

Gazete, özellikle Bağoz’daki DAİŞ’le girilen çatışmalarda yaralananların Hol Kampı’na yerleştirildiğini ve çoğunun da durumlarının kötü olduğunu aktardı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre, son günlerde sağlık koşullarının yetersiz olması nedeniyle 13 çocuk hayatını kaybetti.

Gözlemevi, ayrıca son 4 ay içerisinde kampın kötü koşullarından ve sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı hayatını kaybeden çocuk sayısının 207’ye yükseldiğini bildirdi.

BM’DEN 4.3 MİLYON DOLAR

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in (BM), dün Hol Sığınmacı Kampı için 4.3 milyon dolar ayırdığı açıklandı.

Ofis Koordinatörü Corinne Fleischer, bu paranın onbinlerce sığınmacı, özellikle kadın ve çocuklar için ayrıldığını ifade ederek, 42 farklı kuruluşun da yardım sağlamada görev alacağını söyledi.