Hawrami: KDP yürüyüşçülerin taleplerini destekliyor

Kürdistan'da savaş, ağır mülteci yükü ve ekonomik kriz sebebiyle asgari ücretin üstünde maaş alan memurların maaşlarından bir kısmının daha sonra ödenmek üzere kesilmesi...

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami "KDP yürüyüş yapan vatandaşların taleplerini destekliyor" dedi.

Hawrami, K24'e yaptığı açıklamada "Yürüyüşler demokrasi ve özgürlüğün temel dirreklerinden biridir, KDP yürüyüş yapanları tüm yönleriyle destekliyor, saygı duyuyor" diyerek "Fakat KDP ve Kürdistan Hükümeti herhangi bir siyasi gücün bu yürüyüşleri kendi emelleri için veya Kürdistan'ı istikrarsızlaştırmak için kullanmasına karşıdır" dedi.

Kürdistan'da savaş, ağır mülteci yükü ve ekonomik kriz sebebiyle asgari ücretin üstünde maaş alan memurların maaşlarından bir kısmının daha sonra ödenmek üzere kesilmesi sebebiyle bugün Süleymaniye başta olmak üzerine bir çok kentte protesto yürüyüşleri düzenleniyor. Yasaya göre, kesilen maaşlar belirlenen asgari ücretin altına inmeyecek, cephede savaşanlar ve düşük maaş alanların maaşından kesinti yapılmayacak.

Bugün Süleymaniye, Halepçe ve Germiyan'da öğretmenler eğitim kurumları, valilik ve belediyelerin önünde yürüyüşler yapken, Duhoklu öğretmenler ise savaş döneminde yürüyüş yapan öğretmenlere tepki olarak cepheye gidip Peşmergeyi ziyaret etme kararı aldı.

https://k24mediaservice.streaming.mediaservices.windows.net/d500764c-207e-49bd-a1c5-6eceb6cdc363/Hemn%20Hawrami.ism/manifest