Bozdağ: 32 bin kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını açıkladı. 

Bozdağ, soruşturmalar kapsamında 70 bin kişi için de işlem yapıldığını bildirdi. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında 32 bin kişinin tutuklandığını ve 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Bozdağ, FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve  "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT ajanıdır" iddialarına da yanıt verdi. Bozdağ, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda" dedi.

 

NTV canlı yayınında konuşan Bozdağ şöyle devam etti:

"Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine getireni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır. Adil Öksüz'ün nasıl serbest bırakıldığı benim de aklımda olan bir soru. İhmallerin kasıtlı olup olmadığını HSYK araştırıyor" dedi. İkinci darbe girişimi iddiası  Bozdağ, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ikinci darbe girişimi iddiasına ilişkin olarak, "Bir takım aşiretlerin banka borçlarının ödendiği iddiası asılsız. Bin 500 civarında infaz koruma memuru görevden alındı"

 

"Cezaevlerinin çevresinde uçuşa izin verilmiyor"

Cezaevlerine ilişkin ilk günden beri gerekli tedbirleri aldık alıyoruz. Şu anda infaz koruma memurları üzerinde bir akıl yürütme yapıyoruz. Şu ana kadar 1.500 kadar infaz koruma memuru şüphe nedeniyle görevden el çektirildi. FETÖ'yle bağlantısı olabileceğini değerlendirdiğimiz kim varsa gerekli işlemler yapılıyor. Devlet bunlarla ilgili tedbirleri alıyor. Hatta uçakla ve helikopterle bile gelecek saldırılara karşı tedbirler alındı. Şu anda Sincan'da ve Silivri'de uçuşa izin verilmiyor. Buralara hava savunma sistemleri kurduk. Aynı şekilde oralarda görevli olan jandarmanın da aldığı görevler var. Her türlü tedbir detaylı bir şekilde düşünülüyor. Cezaevlerinin içinde de dışında da her türlü tedbir alınmaktadır, alınmaya devam edilecektir.