ABD'den Sri Lanka’ya yeni saldırı uyarısı

ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, Sri Lanka makamlarını dayanak göstererek, ülkede hafta sonu ibadethanelere yeni terör saldırıları gerçekleştirilebileceği uyarısında bulundu.

HABER MERKEZİ

ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, Sri Lanka makamlarını dayanak göstererek, ülkede hafta sonu ibadethanelere yeni terör saldırıları gerçekleştirilebileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, önümüzdeki hafta sonu yeni terör saldırıları yaşanabileceğine ilişkin bir uyarı yayımladı.

Elçilik, insanları kalabalıklardan ve ibadet yerlerinden uzak durmaya çağırdı. Paskalya saldırılarından önce dış istihbarat servisleri, Sri Lanka makamlarını yaklaşmakta olan saldırılar konusunda uyarmıştı.

ABD elçiliği tarafından yayımlanan açıklamada, "Sri Lanka makamları, ibadethaneleri hedef alan ek saldırıların olabileceğini bildiriyor" ifadelerine yer verildi.

Sri Lanka polisi, dün yapığı açıklamada başka bir saldırının yaşanacağına dair bilgi sahibi olduklarını söyleyerek, şüphelilerle ilgili bilgi sahibi olanları bir danışma hattına müracaat etmeye çağırdı.

Diğer yandan New York Times (NYT) gazetesi, Sri Lankalı güvenlik yetkililerinin teröristlerin Sufi mabetlerini de hedef alabileceklerini söylediğini aktardı.

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Sri Lanka makamları, saldırılarda daha önce 359 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamamıştı. Fakat Sri Lanka Sağlık Bakanlığı, saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının yanlış hesaplandığını belirterek ölü sayısını 359’dan 253’e indirdi. Ayrıca saldırıda 500'den fazla kişi de yaralanmıştı. 

Hükümet, Paskalya gününde yaşanan saldırılardan "Ulusal Tevhid Cemaati" adlı yerel terör örgütünü sorumlu tutmuştu. Sri Lanka Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini ifade etmişti.

Bombalı saldırıları terör örgütü DAİŞ üstlenmişti.