Başkan Barzani: Saldırıları şiddetle kınıyorum

Başkan Mesud Barzani, dün akşam Kerkük’te art arda gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki Perşembe akşamı, Kerkük’te art arda yapılan terörist saldırılarda şehit düşen ve yaralanan vatandaşlarımız var. Söz konusu terör saldırılarını şiddetle kınıyorum” dedi.

K24 - ERBİL

Başkan Mesud Barzani, dün akşam Kerkük’te art arda gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Terörist saldırıları en sert şekilde kınıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Kerkük’teki terör saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Barzani, Irak hükümetinden sorumluların en kısa zamanda tespit edilerek cezalandırılmasını istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef 30.05.2019 Perşembe gecesi, Kerkük’te peş peşe yapılan terörist saldırılar sonucu şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız var. Irak hükümetinden en kısa zamanda sorumluların tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

Başkan Barzani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Terörün amacı; Kerkük'teki bileşenlerin birlikte yaşamını bozmak olduğu gibi vatandaşların hayatı ve halkın mutluluğuna yönelik büyük bir tehlikedir. Başta Kerkük'te olmak üzere, terörist saldırılara karşı durmak için Peşmerge Güçleri, Kürdistan Bölgesi kurumları ve Irak hükümeti arasında ortak çalışmalar ve işbirliği yapılmalıdır. Ancak bu şekilde terör saldırıları sona erer, bileşenler korunabilir ve Kerkük'te durum normale döner.”

KERKÜK’TEKİ TERÖR SALDIRILARI

Kerkük kent merkezinde dün akşam saatlerinde art arda 6 patlama yaşandı.

Kent merkezindeki Kudüs caddesinde meydana gelen patlamalarda, ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi de yaralandı.

Kudüs caddesindeki patlamalarla eş zamanlı olarak Bağdat yolunda da bir patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Yaşanan 6 patlamanın yanı sıra, 2 bombanın da etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

16 Ekim 2017'de gerçekleşen olayların ardından Kerkük'te güvenlik boşluğu oluşmuş ve terör örgütü DAİŞ'in eylemleri artmıştı.