İsveç: Esad ile Rusya barıştan ve insanlıktan uzaklaşıyor

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Esad ve Rusya tarafından düzenlenen bombardımanlara tepki gösterdi.
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Esad rejimi ve Rusya tarafından düzenlenen bombardımanlara tepki gösterdi.
Rusya ve Suriye rejiminin Halep’teki hava saldırılarına sert tepki göstereren Wallström, "“Sivil halkın, çocukların, hastanelerin ve insani yardım taşıyan konvoyların bombalanması asla ve kesinlikle kabul edilemez. Esad ile Rusya barıştan ve insanlıktan giderek daha da uzaklaşıyor." ifadelerini kullandı. 
 
Wallström, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Hertie School of Governance Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Suriye’deki iç savaşı değerlendirdi. Halep’te fiili ateşkesin son bulmasından bu yana Suriye hükümeeti ve Rusya tarafından düzenlenen ağır bombardımanlara tepki gösteren Wallström, bölgede çatışmaların durması, sivil halka yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm görüşmelerinin yeniden başlayabilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceklerini kaydetti.
 
Konuşmasında sığınmacı krizine de değinen Wallström, AB ile Türkiye arasında işbirliğinin önemini vurgularken, AB üyesi ülkelerin de daha fazla sığınmacı kabul etmeleri, diğer ülkelerin taşıdığı yükü hafifletmeleri çağrısında bulundu.