ABD'den Şemdinli'deki saldırıya kınama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD yönetiminin, PKK'nin Hakkari'de düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını söyledi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD yönetiminin, PKK'nin Hakkari'de düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını söyledi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price, PKK'nin düzenlediği ve 10'u asker 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı sert bir şekilde kınadı.  "NATO müttefikimiz Türkiye'ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz" diyen Price, "ABD, Türkiye'nin güneydoğusunda bir askeri kontrol noktasına düzenlenen ve sivillerin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin ölümüne ve birçoğunun da yaralanmasına neden olan ölümcül terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadelerini kullandı.
Price, PKK'nın Hakkari'de bir karakola bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İstanbul Bahçelievler'de perşembe günü bir polis merkezine bombalı motosikletle düzenlenen saldırıya da değinen Price, bu saldırıyı da kınadıklarını vurguladı.
 
Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz ve beraber çalışma kararlılığımızı yeniden vurguluyoruz." ifadesini kullandı.