Irak’ta bilanço ağırlaşıyor: 28 ölü, 1042 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat ve ülkenin güney kentlerinde devam eden gösterilerde ölü sayısı 28’e yükselirken, 1042 kişi de yaralandı.
kurdistan24.net

HABER MERKEZİ

Irak’ın başkenti Bağdat ve ülkenin güney kentlerinde devam eden gösterilerde ölü sayısı 28’e yükselirken, 1042 kişi de yaralandı.

Göstericiler birçok kentte resmi binalara saldırırken, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, savunma ve içişleri bakanlarıyla bir araya gelerek, başkentte sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bugün gerçekleşen Irak ulusal güvenlik toplantısında ise, Bağdat, Nasırıye, Amare, Necef ve Babil’de sabah 05:00’ten başlamak üzere sokağa çıkma yasağı duyuruldu.

Reuters’da yer alan haberde, Bağdat’taki Yeşil Bölge’de akşam saatlerinde silah seslerinin geldiğini bildirilirken, Irak Savunma Bakanlığı tarafından ülkenin güney kentlerine takviye askeri güç gönderildi.

Öte yandan, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), gösterilere güvenlik güçleri tarafından sert müdahalede bulunulmasını eleştirirken, halkın gösteri hakkını kullanmasına engel olunmaması çağrısında bulundu.

İRAN’DAN IRAK’A SEYAHAT UYARISI

Bunun yanı sıra, İran Dışişleri Bakanlığı, Irak’taki gösteriler nedeniyle vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu.

İran Dışişleri tarafından yapılan açıklamada, Irak’taki dini lider ve partilerin yaşanan krizi son erdirmek için çaba sarf etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.