Amedspor ilk deplasman puanını aldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’inci Lig’te mücade eden Amedspor, ligin 6’ncı haftasında deplasmanda ilk puanını aldı.

HABER MERKEZİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’inci Lig’te mücade eden Amedspor, ligin 6’ncı haftasında deplasmanda ilk puanını aldı.

Deplasman maçlarında seyirci yasağının devam ettiği Amedspor, ligin 6’ncı haftasında Sarıyerspor’a konuk oldu.

Bugün 14.00'da İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nda oynanan maçta Amedspor, 58’inci dakika Muhammed Burak Taşdemir’in attığı golle 1-0 öne geçti.

Sarıyerspor, Mahmut Bilir’in 65’inci dakikada kaydettiği golle maçta durumu eşitledi.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Ligde henüz 3 puanı bulunan Amedspor bugün aldığı 1 puanla 16’ıncı sıraya yükseldi.

Öte yandan Amedspor maçına gitmek isteyen ve taraftar yasağından haberi olmayan Mehmet A. K. adlı taraftar, metrodan inip Sarıyer stadına giderken bir grup Sarıyerspor taraftarının saldırısına uğradı.

Ayrıca Amedspor protokol listesinde ismi bulunan 3 takım yöneticisinin de stadyum girişinde darp edildiği bildirildi.

AMEDSPOR’DAN AÇIKLAMA

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, yaptığı açıklamada Amdspor taraftarına saldırıyı ve takıma yönelik seyirci yasağını kınadı.

Metin Kılavuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir kısım Sarıyer taraftarlarının şiddet, hakaret, ayrımcı ve ırkçı yaklaşımlarını sert şekilde kınıyorum. Olayların büyümemesi adına gösterdikleri sağduyulu yaklaşımlarından dolayı Sarıyer Kulüp Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Her ne olursa olsun Amedspor, şehrimize gelen takımları misafirperverliğe uygun bir yaklaşımla karşılamaya devam edecek ve barış kervanı misyon ve vizyonundan vazgeçmeyecektir.”