Kalın: S-400’ler savunma sistemine entegre edilmeyecek

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya’da Berlin Dış Politika Forumu'nda konuştu.

HABER MERKEZİ

İbrahim Kalın, Rusya’dan S-400 alım kararının bir gecede alınmadığını belirterek, "Teknik detaylar çalışılmaya devam ediyor. S-400’ler NATO güvenlik sistemine ya da hava savunma sistemine entegre edilmeyecek” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya’da Berlin Dış Politika Forumu'nda konuştu.

Türkiye’nin terör örgütü DAİŞ’le mücadele yürütebileceğini dile getiren Kalın, "PYD/YPG, DEAŞ’ı Batı’ya karşı pazarlık kozu olarak kullanmak istiyor. Onlara sahada PYD/YPG olmadan DEAŞ’a karşı başarılı olunamayacağını söylüyorlar. Biz başından beri buna karşıyız çünkü bir terör örgütüyle diğerini kullanarak savaşamazsın" dedi.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik başlattığı askeri operasyonun Kürtleri ve Hristiyan azınlıkları hedef almadığını ifade eden Kalın, S-400 hava savunma sistemleri konusunda şunları ise söyledi:

"Teknik detaylar çalışılmaya devam ediyor. S-400’ler NATO güvenlik sistemine ya da hava savunma sistemine entegre edilmeyecek. Kendi başına müstakil bir savunma sistemi olarak kalacak. Bu konudaki endişeler giderilebilir."

Öte yandan İbrahim Kalın, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik konusunda uzun yıllar çaba harcadığını ve AB üyesi olması halinde Türkiye'nin de Avrupa'nın da daha güçlü olacağına inandıklarını söyledi.