Bertille ve Hemdaniye'ye ait görüntüler ilk kez K24'te

Irak ordusu tarafından bugün DAİŞ’ten tamamen kurtarılan Musul kent merkezine yakın Bertile ve Hemdaniye ilçeleri ilk kez K24 tarafından görüntülendi.

Irak ordusu tarafından bugün DAİŞ’ten tamamen kurtarılan Musul kent merkezine yakın Bertile ve Hemdaniye ilçeleri ilk kez K24 tarafından görüntülendi.

Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında DAİŞ'ten kurtarılan ilçeler kent merkezine 10-15 km mesafede bulunuyor. Muhabirlerimiz, operasyonun başladığı ilk günden bu yana takipçisi olduğu hareketliliklerde yine bir ilki başardı. Yeni kurtarılan bölgelere ilk giren savaş muhabirliği eğitimi konusunda tam donanımlı K24 muhabirleri, Bertile ve Hemdaniye ilçelerine giren ilk gazeteciler olarak bir başarıya daha imza attı.

Bölgeden görüntüler aktaran muhabirlerimiz, DAİŞ teröristlerinin kaçarken arkalarında yarattığı tahribatı izleyicilerin gözleri önüne serdi.

Güvenlik güçleri her iki ilçede de el yapımı patlayıcı temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamalara göre Bertile ve Hemdaniye’nin kurtarılması DAİŞ’i Musul kent merkezinde de çok güç kaybetmesini sağlayacak.

Ordu mensupları tarafından Bertile ilçesinde bulunan bir tünel neredeyse yer altı sokaklarını andırıyor. Tünelin uzunluğu henüz tam olarak saptanamazken ilçeden kent merkezinin girişine kadar uzadığı tahmin ediliyor. Tünel, uzun bir anayol ve aralarda ilçesinin sokaklarına çıkan kollarından oluşuyor.

Muhabirlerimizin aktardıklarına göre her iki ilçede de evler, DAİŞ teröristleri tarafından hangi ırka veya dine mensup olduğu şeklinde işaretlendi. Kürt, Arap, Türkmen veya Hıristiyan, Müslüman şeklinde işaretlenen evlere ait bilgilerin teröristlere nasıl aktarıldıkları araştırılıyor. K24 mikrofonuna konuşan askerler bilgilerin, ilçelerden göç etmeyen ve DAİŞ’in himayesi altında yaşamayı kabul eden sakinleri tarafından sızdırılmış olabileceği ihtimaline değindi.