Video- Kerkük saldırısının görüntüleri; teröristlerin itirafları

Kürdistan Güvenlik Komisyonu, Kerkük’e saldıran DAİŞ teröristlerinin itiraflarını yayımladı.
kurdistan24.net

Mesrur Barzani’nin yönetimindeki Kürdistan Güvenlik Komisyonu, Kerkük’e saldıran DAİŞ teröristlerinin itiraflarının ve kente girişteki hareketliliklerinin yer aldığı görüntüleri yayımladı.

Kürdistan Güvenlik Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kerkük kent merkezine sızan ve sivil vatandaşlar ile asayiş birimlerine saldıran terörist sayısı 200’ü buluyor.

Kerkük saldırısına dair açıklamada şöyle dendi:

“Militanların Kerkük kent merkezine yönelik terör saldırısı ve hedefledikleri plan çökertildi ve kentin güvenliği kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 terörist, Kerkük’ün Hewice ilçesinden Beşir kasabasına oradan da teker teker olmak üzere güneydeki Abadat köyüne intikal ettirilmiştir.

Teröristler,  gruplar halinde ve farklı saatlerde 21 Ekim günü, başta yük kamyonetleri olmak üzere çeşitli araçlarla Kerkük kent merkezine sızarak birkaç mahalleye dağılıp kamu binalarına, asayiş birimlerine, siyasi parti ofislerine, polis noktalarına ve sivil vatandaşlara yönelik saldırılarını başlattı. Ancak Kerkük güvenlik kurumları saldırılara karşı etkili bir yanıt vererek teröristlerin amaçlarını çökertmiştir.

Kürdistan Güvenlik Komisyonuna bağlı birimler, teröristlerin saldırılarına devam ettiği ve güvenlik güçlerinin operasyonlarına başladığı andan itibaren sahadaki istihbarat çalışmalarına start vererek saldırılarda parmağı olan ve örgüte yardım-yataklık yapan diğer unsurların tespitine yönelik nokta operasyonları yaptı. Yayımlanan videoda da görüldüğü üzere sağ yakalananlar güvenlik birimlerine teslim edilmiştir. Gözaltına alınan diğer şüpheli kişiler hakkındaki soruşturmalar da devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Teröristler itiraflarında, 21 Ekim’de bomba yüklü araçlarla Kerkük’ün kamu ve güvenlik binalarına saldırdıklarını ifade ediyor.

Videoda Kerkük kent merkezine giren DAİŞ teröristlerinin görüntülerinin yanı sıra bazı Arap ailelerin de terör örgütü üyelerine yardım ettiği görülüyor.