TSK’dan İdlib’e takviye kuvvet sevkiyatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeydoğusunda sınırı geçip İdlib'deki gözlem noktalarına sevkiyatı yoğunlaştırdı.

HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeydoğusunda sınırı geçip İdlib'deki gözlem noktalarına sevkiyatı yoğunlaştırdı.

Son iki günde yaklaşık 500'e yakın aracın yer aldığı konvoyun Reyhanlı sınırından bölgeye geçtiği bildirildi.

Reuters’a konuşan üstü düzey bir yetkili, Cumartesi günü 300 aracın sınırı geçmesiyle İdlib'e bu ay Türkiye'den yapılan araç sevkiyatının yaklaşık 1000 olduğunu söyledi.

İdlib'de gözlem noktalarına gönderilen araçlar arasında obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve mühimmatın yanı sıra gözlem noktalarında görevlendirilmek üzere komandoların da bulunduğu belirtildi.

Yetkili "Son haftalarda İdlib'e destek amaçlı ciddi asker ve askeri ekipman sevkiyatı yapıldı. Gözlem noktalarına tam takviye yapıldı. İdlib cephesi güçlendirildi" dedi. Yetkili toplam kaç yeni askerin bölgeye sevk edildiğine dair bilgi paylaşmadı.

GÖZLEMEVİ: İDLİB’E 5 BİN ASKER GEÇTİ

İngiltere merkezli Suriye Gözlemevi, son bir haftada İdlib'e geçen TSK'ya ait askeri araç sayısının 1240 olduğunu, asker sayısının da 5 bin olduğunu açıkladı.

Geçen hafta Pazartesi günü Şam rejimine bağlı birliklerin top atışında 8 Türk askeri hayatını kaybetmişti. Türkiye de Suriye ordusuna ait hedeflere “misilleme saldırısında” bulunduğunu açıkladı.

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pazar günü yaptığı açıklamada Suriye ordusunun çekilmesi çağrısında bulundu.

Suriye silahlı kuvvetleri de Pazar günkü açıklamasında bölgede son birkaç günde onlarca kent ve köyle beraber bölgede 600 kilometrekareden büyük bir alanın kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini duyurdu.