Oscar’da en iyi film ödülü ‘Parazit’in

Amerika'nın Los Angeles kentinde bulunan Dolby Tiyatrosu'nda yapılan 92. Akademi Ödülleri (Oscar) töreninde en iyiler belli oldu.

HABER MERKEZİ

Amerika'nın Los Angeles kentinde bulunan Dolby Tiyatrosu'nda yapılan 92. Akademi Ödülleri (Oscar) töreninde en iyiler belli oldu.

En iyi uluslararası film ve En İyi Orijinal Senaryo ödülleri “Parazit” filmi ile Güney Koreli yönetmen Bong Joon Ho'ya gitti. Böylece Oscar tarihinde ilk defa İngilizce olmayan bir film en iyi film Oscar'ını almış oldu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise son zamanların en çok konuşulan filmlerinden Joker'e gitti ve Joaquin Phoenix ödülünü aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Judy filmi ile Renée Zellweger'e gitti. Zellweger Oscar heykelciğini ikinci kez kaldırdı. En İyi Film Ödülü ise geceye damga vuran Parazit filmine gitti.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ BRAD PITT’E

“Once Upon a Time in Hollywood” filmindeki performansıyla Oscar Ödülü’nü En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü Brad Pitt kazandı. Quentin Tarantino’nun yönettiği Once Upon a Time in Hollywood filmindeki rolüyle oyunculuğu dikkat çeken Pitt bu ödüle en yakın isim olarak gösteriliyordu.

Ödül konuşmasında, "Bana konuşmam için 45 saniye verdiler, Senato'nun John Bolton'a verdiğinden daha uzun bir süre" diyen Pitt, böylece siyasete de atıfta bulundu.

Pitt daha önce Twelve Monkeys, The Curious Case of Benjamin Button ve Moneyball filmlerindeki rolleriyle Oscar adayı olmuş, törenden eli boş dönmüştü.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Marriage Story filmindeki rolüyle Laura Dern’in almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ve kazandı.

Ödülü kabul ederken yaptığı konuşmasında, "Gerçek hayatta kahramanlarınızla tanışmayın derler ancak şanslıysanız onlar sizin anne babalarınız olur" diyen Laura Dern ailesine ve filmin yönetmeni Noah Baumbach'a teşekkür etti.

Diğer ödüller şöyle:

En İyi Animasyon Filmi Ödülü: Toy Story 4

En İyi Kısa Film (Animasyon) Ödülü: Hair Love

En İyi Uyarlama Senaryo: Taika Waititi – Jojo Rabbit

En İyi Özgün Senaryo: Parasite - Bong Joon Ho & Han Jin Won

En İyi Kısa Film: The Neighbours’ Window

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Once Upon a Time in Hollywood

En İyi Kostüm Tasarımı: Little Women

En İyi Belgesel: American Factory

En İyi Kısa Belgesel: Learning to Skateboard A Warzone

En İyi Ses Kurgusu: Ford v Ferrari

En İyi Ses Miksajı: 1917

En İyi Görüntü Yönetmeni: Doger Deakins – 1917

En İyi Kurgu: Michael McCusker and Andrew Buckland – Ford v Ferrari

En İyi Görsel Efekt: 1917

En İyi Saç ve Makyaj: Bombshell

En İyi Orijinal Film Müziği: Hıldur Gudnadóttır – Joker

En İyi Özgün Şarkı: Elton John – Rocketman