Ukrayna, Çin'deki vatandaşlarını tahliye edecek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip coronavirüs nedeniyle ülkeler vatandaşlarını tahliye ediyor.

HABER MERKEZİ

Ukrayna, aralarında Arjantin vatandaşlarının da bulunduğu 11 yabancıyla birlikte toplam 56 kişiyi, coronavirüs (Covid-19) salgınının yaşandığı Çin'den tahliye edeceğini bildirdi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip coronavirüs nedeniyle ülkeler vatandaşlarını tahliye ediyor.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 Şubat'ta Çin'den gerçekleştirilecek olan ilk tahliye programında 56 kişinin Ukrayna'ya getirileceği ve bu vatandaşlardan 11'inin yabancı ülke vatandaşı olduğu ifade edildi.

Yabancı vatandaşların hangi ülkelerden olduğuna ilişkin tam bir açıklama yapılmazken, aralarında Arjantin vatandaşlarının olduğu kesinleşti.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna hükümetine Arjantin vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olacağı için teşekkür edildi.

Öte yandan Ukrayna'nın Çin Büyükelçiliği'nden yapılan bir açıklamada ise 113 Ukrayna vatandaşının tahliye talebinde bulunduğu ifade edilmişti.

Çin'de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1771'e çıktı.

Covid-19 şu ana kadar 26 ülkede tespit edildi.