Sağlık Bakanı: Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19’a rastlanmadı

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir coronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmadığını söyledi.

K24 - ERBİL

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesi’nde herhangi bir coronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmadığını söyledi.

Başkent Erbil’de basın açıklaması yapan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesi’ne gelen yolcuların sağlık kontrolünden geçirildiğini kaydederek, “Kürdistan Bölgesi’ne gelip gözetim altına alınan tüm yolculardan sadece 7 kişide virüs şüphesi oldu. 7 kişiden 6’sının virüs taşımadığı tespit edildi. Diğer 1 kişinin de sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin virüs salgınıyla mücadele etmek için tüm hazırlıklarını yaptığını belirten Berzenci, Sağlık Bakanlığı verilerinin hergün halkla paylaşılacağını ifade etti.

Irak Sağlık Bakanlığı ile koordinasyonlarını sürdürdüklerini dile getiren Berzenci, halkın paniğe kapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Berzenci, Başbakan Mesrur Barzani’nin virüs salgınıyla mücadele etmek için her türlü desteği verdiğini ve konuyla bizzat ilgilendiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının tedbir amaçlı kalabalık mekanlardan uzak durmalarını istedi.

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplanan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Bakanlar Kurulu, coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbir amaçlı tüm okullarda eğitime ara verilmesi ve resmi kurumlarda tatile gidilmesine karar vermişti.

Hükümet, İran ve Çin’e yönelik karşılıklı uçuşları durdurmasının yanı sıra, Irak’ın Necef kentiyle de karşılıklı uçuşları durdurmuştu.