Akar: Rusya’yla büyük oranda mutabakat sağladık

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki ateşkesle ilgili olarak "Rus askeri heyetiyle görüşmeler devam ediyor. Büyük oranda mutabakat sağladık" dedi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki ateşkesle ilgili olarak "Rus askeri heyetiyle görüşmeler devam ediyor. Büyük oranda mutabakat sağladık" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşen İdlib ateşkesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akar "Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.

Akar şunları söyledi:

“Bunu iyi okumak, anlamak lazım. Bunun hem ülkemizin hem çevremizin hem de Suriye’de eza, cefa çeken kardeşlerimizin lehine olduğunu görmemiz lazım. Önceki gün Rusya Savunma Bakanı ile telefon görüşmemiz oldu, olumlu geçti. Rus askeri heyeti geldi, görüşmeler devam ediyor. Büyük oranda mutabakat sağladık. Şu anda saldırılar durdu, ateşkes devam ediyor. Sabırla, sükunetle olabildiğince dikkat ve hassasiyetle alanı takip ediyoruz. 15 Mart’ta M4 karayolunda ortak devriyeler başlayacak. Onların ayrıntılarını arkadaşlarımız konuşuyor."

Akar konuşmasına şöyle devam etti:

"Dileğimiz bunun bir şekilde sürdürülebilmesi. Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse arkadaşlarımızın hepsi bu konuda talimatlı. Herkes her an hazır. Böyle bir şey olduğu takdirde biz bıraktığımız yerden başlamaya, onların da canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. İdlib’de tüm unsurlarımızla mevcudiyetimiz devam ediyor. Herhangi bir çekilme söz konusu değil, birliklerimiz, unsurlarımız yerlerini muhafaza ediyorlar.”

Akar, büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu bir milyon 400 bin civarında insanın da evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında Moskova’da imzalanan ateşkes 6 Mart’ta yürürlüğe girmişti.