DAİŞ'in üçüncü ismi öldürüldü

DAİŞ'in üçüncü önemli adamı olarak nitelenen ve örgütte önemli bir yere sahip olduğu bilenen Ebu Hamza el-Muhacir el-Ensari'nin öldürüldüğü bildirildi.

DAİŞ'in üçüncü önemli adamı olarak nitelenen ve örgütte önemli bir yere sahip olduğu bilenen Ebu Hamza el-Muhacir el-Ensari'nin öldürüldüğü bildirildi. 

Musul Operasyonu Komutalığı yetkilisi Necim Cuburi, Musul operasyonu kapsamında DAİŞ'in kalesi olarak bilenen Hammam el-Alil nahiyesine yapılan operasyonda, DAİŞ'in üçüncü adamı olarak nitelenen ve örgütte önemli bir yere sahip olduğu bilenen Ebu Hamza el-Muhacir el-Ensari'nin öldürüldüğünü söyledi.

Ebu Hamza'nın örgütün yabancı savaşçılarından olduğunu hatırlatan Cuburi,Hamza'nın Musul''n güney cephesinde yapılan operasyonlar sonucu bir evde gizlenirken öldürüldüğünü aktardı.

Operasyon dair ayrıntıları da paylaşan Cuburi, kontrolün sağlandığı Hammam el-Alil  nayiyesinden 2 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı bilgisini paylaşarak, "Çoğunluk Musul'un güneyindeki köylerdeki akrabalarına, bir kısmı da hükümetin sığınmacılar için oluşturduğu El-Ced'a Mülteci Kampına gitti." dedi.