Rakka operasyonunda son durum

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından 5 Kasım Cumartesi günü başlatılan Fırat’ın Gazabı Rakka’yı kurtarma operasyonunda Kürt güçlerinin ilerleyişi sürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından 5 Kasım Cumartesi günü başlatılan Fırat’ın Gazabı Rakka’yı kurtarma operasyonunda Kürt güçlerinin ilerleyişi sürüyor.

Eyn İsa ve Siluk cephelerinden Rakka’ya doğru ilerleyen DSG güçlerinin, kentin kuzeyindeki Hişa kasabasına yaklaştığı ve çok sayıda köyün kontrolünü ele geçirdiği öğrenildi. Küresel Koalisyon uçaklarının, DAİŞ hedeflerini bombaladığı ve iki bombalı aracı imha ettikleri bildirildi.

K24’e konuşan Fırat’ın Gazabı Operasyon Odası komutanlarından Rojda Felat, DSG savaşçılarının dünden beri çok sayıda köyü kontrol ettiğini belirterek “Bu bölgede doğa çok yabani ve çölden oluşuyor. Köy sayısı az genelde mezralar var. Şu ana kadar sekiz köyü ve birçok mezra bölgesini kontrolümüze aldık. DAİŞ’e ait çok miktarda silaha da el koyduk. Bunların arasında araca monteli iki doçka da bulunuyor.” dedi.

Eyn İsa ve Siluk cephelerinde ilerleyen DSG güçleri Hişa kasabasının yakınlarında Bellix deresinin kıyısında bir araya geldi. DAİŞ teröristleri köylerden çekilerek Hişa ve til Semin kasabalarına yerleşiyor. Kaçtıkları yerlerde kendilerini bir tek döşedikleri mayın ve bombalı araçlarla savunabiliyor. Koalisyon uçakları iki bombalı aracı etkisiz hale getirirken savaşçılar da gizlenen çok sayıda mayın ve el yapımı bombayı imha etti.

K24’e konuşan DSG mensubu bir Arap savaşçı, iki bombalı aracın, kendisinin bulunduğu yere doğru ilerlediğini ancak uçaklar tarafından geç olmadan imha edildiğini söyledi. Hiş ve Hendarat arasında bir bölgede bulunduklarını kaydeden savaşçı, sivillerin güvenli bölgelere selametle ulaşması için çabaladıklarını vurguladı ve “Gelecek günlerde durum çok daha iyiye gidecek ve gençlerin morali çok yüksek. Allah izin verirse yakında Rakka’ya ulaşacağız.” dedi.

DSG savaşçıları, Fırat’ın Gazabı operasyonunun başladığı günden bu yana onlarca köyü DAİŞ teröristlerinden kurtardı. Ancak görülen o ki operasyon günlerce daha devam edecek. Rakka’ya ilerlemeler sürse de bunun belli bir strateji ve aşama aşama halinde sürdürüleceği bildiriliyor.