'Neymar, dünyanın en iyi ikinci oyuncusu'

Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell, Lionel Messi'den sonra dünyanın en iyi ikinci oyuncusunun Neymar olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ

Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell, Lionel Messi'den sonra dünyanın en iyi ikinci oyuncusunun Neymar olduğunu söyledi.

COPE ve Radio Marca'ya konuşan Rosell, Barcelona'nın 2017 yılında 222 milyon euroluk rekor bedelle PSG'ye gönderdiği Neymar'ı yeniden kadrosuna katması gerektiğini belirterek, Brezilyalı yıldızı dünyanın en iyi ikinci futbolcusu olarak değerlendirdi.

Rosell, "Eğer Barcelona başkanı olsaydım, Neymar'ı transfer etmek için şansımı denerdim. O, Messi'nin arkasında dünyanın en iyi ikinci oyuncusu ve kulüp için ideal bir isim" dedi.

Barcelona'nın transfer gündeminde bulunan ve Katalan ekibin 111 milyon euroyu gözden çıkardığı belirtilen Lautaro Martinez'e de değinen Rosell "Lautaro için 111 milyon euro vermezdim ama iki oyuncuyu takas için kullanabilirdim" şeklinde konuştu.

2010-2014 yılları arasında Barcelona'da başkanlık görevini yürüten İspanyol iş insanı Sandro Rosell, bu dönemde Katalan ekiple birlikte 2 La Liga, 1 Kral Kupası, 3 İspanya Süper Kupa, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı.

Sandro Rosell'ın başkanlık yaptığı dönemde Barcelona'ya giden 28 yaşındaki Brezilyalı oyuncu 2019-20 sezonu öncesinde de Barcelona'ya yaklaşmış ama transfer gerçekleşmemişti.