Diyarbakır’da yeni karantina kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki 615’inci Sokak’ta bulunan 4 katlı bir bina yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını şüphesiyle karantinaya alındı.

Hasan Kösen / DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki 615’inci Sokak’ta 4 katlı bir bina yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını şüphesiyle karantinaya alındı.

K24 Diyarbakır muhabiri, Bağlar’da 4 katlı binada oturan bir kadının testi pozitif çıkması üzerlerine, altı kişilik bir ailenin karantinaya alındığını aktardı.

Muhabirimiz, salgının bulaşmaması amacıyla aynı binadan ikamet eden 4 ailenin daha karantina altına alındığını söyledi.

Testi pozitif çıkan kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirten muhabirimiz, durumu ağırlaşan bir kadının daha hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Tedbir amaçlı şuan bir ambulansın yanı sıra bir polis ekibinin de binanın kapısında bekletildiği bildirildi.

Öte yandan dün, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir mahallede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 40 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alınarak giriş çıkışlara kapatılmıştı.

Ayrıca, Diyarbakır’daki sağlık meslek örgütleri, kentteki hastanelerde yatan vaka sayısının 200’ü geçtiği ve salgının başından beri en yüksek seviyeye ulaşıldığı uyarısında bulunuldu.