Bitlis'te maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, Bitlis genelinde maske takma zorunluluğu kararının alındığı belirtildi.

HABER MERKEZİ

Bitlis'te yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, il genelinde maske takma zorunluluğu getirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, Bitlis genelinde maske takma zorunluluğu kararının alındığı belirtildi. 

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde (il merkezi, ilçeler, belde, mezra ve köyler) tüm vatandaşlarımızın, bugün saat 24.00'dan itibaren cadde, sokaklar ve açık alanlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine, maske kullanımının sağlık otoritelerinin önerdiği şekilde kullanılmasına, kararlara uyulmaması ve aksi davranılması durumunda her seferinde olmak üzere Umumi Hıfzıssıhha ile Kabahatler kanunlarının ilgili maddeleri gereği idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir."

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışlarıyla dikkati çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü belirtmişti.

Bu kapsamda, maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurgulamıştı.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN İL SAYISI 43’E YÜKSELDİ

Bitlis ile birlikte maske takma zorunluluğu getirilen il sayısı 43'e yükseldi

Maske kullanımının zorunlu olduğu iller:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir Antep, Giresun, Iğdır, Isparta, Maraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Dersim, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Urfa’da maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Öte yandan uzmanlar bu noktadan sonra günlük vaka sayısını azaltmada tam bir tecrit haline dönülmesinin bir etkisi olmayacağı düşüncesinde.