Barzani: Önceliğimiz Ezidilerin ve Hristiyanların huzur ve güvenliği

Kürdistan Başkanı Mesut Bazani, "Yaşlılar Konseyi" olarak bilinen Fransa Anayasa Komisyonu Üyesi Bernard Kazwa'yı kabul etti.

Barzani ve Bernard arasında yapılan görüşmede, Barzani DAİŞ'ten sonra en büyük önceliğin Ezidilerin ve Hristiyanların güvenliği ve huzuru olduğunu söyledi.


Görüşmede Fransa Anayasa Komisyonu'nun selamlarını ileten Kazwa ülkesinde Kürdistan'ı takip ettiklerini, Kürdistan'daki siyasi ve ekonomik gelişmelere önem verdiklerini dile getirerek Peşmerge'nin verdiği kayıpların farkında olduklarını söyledi.


DAİŞ karşısında yürütülen savaş için tabriklerini ileten Kazwa, Barzani'ye ve savaşta elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek hayatını kaybeden Peşmergeler için başsağlığı diledi. Peşmerge'nin DAİŞ karşısında elde ettiği başarıya değinen Kazwa, Peşmerge'nin DAİŞ'e karşı yürüttüğü savaşta büyük bir başarı elde ettiğini ve dünyada sembolleşerek büyük bir övünç kaynağı haline geldiğini söyledi.


Barzani de konuşmasının devamında Peşmerge'nin, koalisyon güçlerinin desteğiyle kahramanca savaştığını ve Kürdistan için gurur sembolü olduğunu belirtti. Barzani ayrıca Musul operasyonunda yer alan Peşmerge'nin büyük bir yükü omuzladığını ve sonunda başarılı olup Musul çevresini DAİŞ'ten kurtardığını söyledi.


DAİŞ'ten sonraki önceliklere dikkat çeken Barzani, Musul'da kurtarılan yerlerde yaşayan Ezidi, Hristiyan, Yahudi ve diğer dinlere mensup insanların güvenliğini sağlamanın DAİŞ'ten sonraki en öncelikli konu olduğunu belirtti.
Görüşmenin devamında, Barzani ve Kazwa arasında Musul operasyonuyla birlikte yaşanan göçmen sorunu, siyasi ve güvenlik konuları konuşuldu.