Erdoğan’dan AB açıklaması: Bizim için kıymeti yoktur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelere dair AP'de yarın yapılacak oylama için, "Sonuç ne çıkarsa çıksın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

İSEDAK toplantısı açılışında konuşan Erdoğan’ı açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Dünya, özellikle içinde yer aldığımız bölge ekonomik, sosyal,siyasi buhranlarla boğuşuyor. Kırılmaların, sarsıntıların, Suriye, Irak, Libya, Yemen'de olduğu gibi devletleri alt üst ettiği büyük depremlerin yaşandığı dönemden geçiyoruz.

Aklımızın alamayacağı hadiseleri televizyon ekranlarında gördükçe kahroluyoruz. Doğu Halep'teki sivillere destek veren hastane de rejim ve destekçileriyle enkaza çevrildi. Akdeniz'in karanlık suları açlıktan kaçarken boğulan 5 bin mazluma mezar oldu.

Bize her fırsatta insan hakları, demokrasi, özgürlük dersi verenler çocuklara sahip çıkmaktan acizler. Onları dikenli tellere mahkûm ediyorlar.  Şahit olduklarımız karşısında umut pınarlarımızın kuruduğunun da farkındayım. İmtihan ne kadar ağır ise mükafat da o kadar büyüktür.

Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor. Yarın AP'de bir toplantı olacak. Oylama yapacaklarmış. Peşinen söylüyorum. Ekranları başında izleyenlere söylüyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın, bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesi ile kesintiye uğrayacak değil.”