ABD’nin Erbil Başkonsolosu’ndan Neçirvan Barzani’ye: Krizleri atlatmanızda arkanızdayız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin Erbil Başkonsolosu olarak görevine başlayan Rob Waller’i kabul etti.

K24 - ERBİL

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, ABD'nin krizleri atlatması için Kürdistan Bölgesi'ni desteklediğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin Erbil Başkonsolosu olarak görevine başlayan Rob Waller’i kabul etti.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, yeni görevinden ötürü Waller’i tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Yeni başkonsolosa desteği ifade eden Neçirvan Barzani, önceki başkonsolos Steven Fagin’e de Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerin ilerlemesindeki rolünden ötürü teşekkür ederek ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde başlayacağı yeni görevinden ötürü tebrik etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, Kürdistan Bölgesi’nin Irak ile sorunların çözümü noktasında anayasayı esas alan tutuma sahip olduğunu vurguladı.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller ise, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına bağlılığının yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nin Irak içerisindeki rolünü önemsediklerini ifade ederek, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın yaşadığı ekonomik sorunları atlatmasına yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Görüşmede, DAİŞ’e karşı mücadelede Uluslararası Koalisyon ile koordinasyon, ABD’nin Kürdistan Bölgesi’ne desteğinin devam etmesi ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konuları da görüşüldü.