Video- K24, DAİŞ üretimi bombalı aracı görüntüledi

Terör örgütü DAİŞ, kendi ürettiği silahlara uzaktan kumandalı bombalı aracı da ekledi.
kurdistan24.net

Güvelik güçleriyle mücadele edecek gücü kalmayan ve takatten düşen DAİŞ teröristleri, keskin nişancılarından beklediği sonucu alamayınca kendi ürettikleri uzaktan kumandalı araçları bombalarla donatarak saldırmaya başladı. DAİŞ teröristlerinin tamamen kendi üretimi olan araç yaklaşık 50 kilo taşıma kapasitesine sahip.

Musul’daki güvenlik güçlerine saldırmak amacıyla gönderilen uzaktan kumandalı araç sinyal bozucu cemmırların alanına girince etkisiz hale geldi. Güvenlik güçlerinin ele geçirdiği 20 kilogram bomba yüklü el yapımı uzaktan kumandalı araç, üzerindeki bomba etkisiz hale getirildikten sonra K24 kameralarına gösterildi.

İki gün önce yine Musul’daki bir mahallede, K24 kameralarının güvenlik güçleri eşliğinde ulaştığı bir evde DAİŞ’e ait insansız hava araçları imalathanesi görüntülenmişti. Güvenlik güçleri yetkilileri mikrofonumuza, insansız hava aracı üretmek için çok profesyonel bir ekibe gereksinim duyulduğunu ve DAİŞ’in dışardan destek almadan bu araçları üretemeyeceğini açıkladı.