Beyrut Valisi’nden K24’e: İnsanın ağlayası geliyor

Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut limanında gerçekleşen patlamanın enkazındaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.
kurdistan24.net

K24 – BEYRUT

Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut limanında gerçekleşen patlamanın enkazındaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

K24 muhabirine konuşan Beyrut Valisi Mervan Abbud, “Mahalleleri ve limanı gezmişseniz patlamanın oluşturduğu hasarı görmüşsünüzdür. Önceden Beyrut’u görüp şimdi tekrar görenin ağlayası geliyor. Durum çok üzüntü verici” dedi.

Patlamanın gerçekleştiği gün kameraların karşısına geçip gözyaşlarını tutamayan valinin neler hissettiği şeklindeki soruyu yanıtlayan Vali Abbud, “Ülkesini seven kişi, ülkesinin yıkım içerisinde görünce, felaket ve yıkım görmek en kötü histir. Her yerin yıkıldığını gördüğünüzde ne hissedersiniz” ifadelerini kullandı.

Yıkımın olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Abbud, “Ben reformu destekliyorum. Lübnan halkını destekliyorum ama bunun barışçıl bir şekilde olması lazım. Bize destek olan tüm ülkelere teşekkür ediyoruz. Tüm Arap ülkeleri bize destek oldu” diye konuştu.

K24 muhabirinin dün Beyrut’ta yaşanan protestolarla ilgili yorumunu sorduğu Vali Mervan Abbud, “Tek mesajım var; Allah Lübnan’ı korusun” dedi.

BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaada, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yükseldiği, yaralı sayısının da 6 bini aştığı belirtildi.

Beyrut Valisi Mervan Abbud, patlamanın yol açtığı zararın 15 milyar doları aşabileceğini ifade etti.