ABD: Rus Covid-19 aşısının test sonuçlarını kabul etmeyeceğiz

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, ABD'nin Rusya’nın geliştirdiği yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısının test sonuçlarını kabul etmeyeceğini belirtti.

HABER MERKEZİ - Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, ABD'nin Rusya’nın geliştirdiği yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısının test sonuçlarını kabul etmeyeceğini belirtti.

Politico’ya konuşan Mark Meadows, ABD'nin ilaçların kalite kontrolüne ilişkin standartlara uymayı ve ‘kuralları atlamamayı’ amaçladığını belirterek, “Rusya'dan gelecek yabancı testleri kabul etmeyeceğiz. Ben bu aşıyı kullanmazdım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ise, Rusya’da geliştirilen Covid-19 aşısıyla ilgili bilgiye sahip olup olmadığı sorusuna, "Bu aşı hakkında pek fazla bilgimiz yok. Aşının işe yarıyor olmasını umuyoruz. Gerçekten bunu umuyoruz" yanıtını vermişti.

"Onlar bazı testleri atladı ve biz, tüm sürece uyulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Trump, şunları söylemişti:

"Bizim çok sayıda aşımız var, onların da işe yarayacağını umuyoruz, ama tüm test sisteminin baştan sona geçilmesini istiyoruz. Çok yakında bir şeyler duyuracağız. Aynı zamanda çok, çok önemli olduğunu düşündüğüm ilaçlar olacak."

Rusya Sağlık Bakanlığı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 'Sputnik V' adlı coronavirüs (Covid-19) aşısının üretimine başlandığını duyurmuştu.

Diğer ülkeler ise Rusya’nın geliştirdiği aşıya temkinli yaklaşıyor.